Welkom bij Breedwise!

Breedwise biedt u training en consultancy in de sector plantaardig uitgangsmateriaal.


Nieuws:

Breedwise, HAS en Naktuinbouw intensiveren samenwerking

Breedwise, HAS Hogeschool (HAS) en Naktuinbouw gaan intensiever samenwerken op het gebied van opleidingen en cursussen. Door deze samenwerking ontstaat er synergie in de opleidingen voor de sector plantaardig uitgangsmateriaal.
Samen opleidingen aanbieden
De drie organisaties hebben elk ruime ervaring in het ontwikkelen van cursussen voor deze sector en kunnen samen een compleet en stabiel cursusaanbod aanbieden. De organisaties versterken elkaar op de gebieden waar overlap van kennis is en vullen elkaar aan waar dat nodig is. Door de intensievere samenwerking wordt het uitwisselen van docenten en kennis eenvoudiger.

Vakopleiding plantenveredeling
Vanaf september gaan Breedwise en HAS samen de tweejarige De Vakopleiding Plantenveredeling aanbieden. Deze opleiding biedt al decennialang een gedegen opleiding tot veredelingsassistent of junior-veredelaar. Qua inhoud komt deze opleiding in grote lijnen overeen met onderdelen van de reguliere HAS-opleiding. De locatie van de vakopleiding verhuist hiermee van Wageningen naar HAS Hogeschool in Den Bosch.
De samenwerking met andere opleiders blijft voor alle opleidingen waarin al werd samengewerkt bestaan.
HAS en Breedwise gaan ook voor andere kortere veredelingscursussen nauwer samenwerken. Naktuinbouw neemt de opleiding kwekersrecht van Breedwise over.

Loket verandert niet
De bedrijven uit de sector plantaardig uitgangsmateriaal kunnen nog steeds bij de verschillende partijen terecht voor de opleidingen die zij in het verleden al zelfstandig aanboden. Dit blijft vooralsnog onveranderd. In het komende half jaar wordt de samenwerking tussen de verschillende opleiders op verschillende opleidingsniveaus in de sector nog verder vormgegeven.
De Vakopleiding begint opnieuw in oktober 2017.

Plantenkwekerscursus
Op 5 september start de Plantenkwekerscursus op MBO+ -niveau. In samenwerking met de Werkgroep Uniform Uitgangsmateriaal (WUU) van Plantum is een 5 daagse cursus ontwikkeld om medewerkers een meer theoretische achtergrond te geven van allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge planten uit zaad.

Cursus Inleiding zaadfysiologie
In september en oktober biedt Breedwise de Cursus Inleiding Zaadfysiologie aan.
Deze 5 daagse cursus is bestemd voor medewerkers van Medewerkers van de afdelingen zaadproductie, zaadverwerking en kwaliteitscontrole, opkweek van zaad.


European Plant Breeding Academy starts again in October 2017 with the fifth group. During 6 weeks in 2 years breeders get a professional training in the principles of plant breeding on a Msc. level at different locations. Information:European Plant Breeding Academy van UCDavis.