Welkom bij Breedwise!

Breedwise biedt u training en consultancy in de sector plantaardig uitgangsmateriaal.


Nieuws:
Twee korte veredelingscursussen bieden een introductie tot de veredelingsaktiviteiten op elk niveau voor medewerkers die veel met de veredeling te maken hebben in hun dagelijks werk.

De Cursus Inleiding Erfelijkheidsleer en plantenveredeling wordt gegeven in december 2016 en januari 2017. Deze cursus is vooral bestemd voor medewerkers die betrokken zijn bij de praktische uitwerking van een veredelingsprogramma.

Cursus Plantenveredeling op HBO-niveau wordt voor de tweede keer gegeven vanaf januari 2017. Is vooral bestemd voor medewerkers van veredelingsbedrijven, die veel samen werken met de veredelingsafdeling (research, zaadproductie, verkoop). De korte inleiding (5 dagen) op alle relevante onderdelen en achtergronden van een veredelingsprogramma werd de eerste keer goed ontvangen.

De Cursus Kwekersrecht is vernieuwd en besteedt ook aandacht aan andere vormen van intellectueel eigendomsrecht, zoals patentrecht, merkenrecht en het Nagoya protocol.
De cursus wordt gegeven op 7 en 8 maart 2017.


European Plant Breeding Academy starts again in October 2017 with the fifth group. During 6 weeks in 2 years breeders get a professional training in the principles of plant breeding on a Msc. level at different locations. Information:European Plant Breeding Academy van UCDavis.