aanmelden

Plantenkwekerscursus

In samenwerking met de Werkgroep Uniform Uitgangsmateriaal (WUU) van Plantum is al twee keer met succes een cursus gegeven om medewerkers een meer theoretische achtergrond te geven van allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.
Deskundigen van de Wageningen Universiteit, Naktuinbouw en het bedrijfsleven zullen hun kennis overdragen d.m.v. lezingen, opdrachten en demonstraties.

Doelgroep: Medewerkers van plantenkwekerijen, die door willen/kunnen groeien tot specialistisch medewerker teelt (SMT)


Doel: Kennismaken met de voornaamste basisbegrippen en basistechnieken uit de plantenfysiologie, zaadfysiologie, plantkwaliteit, teeltoptimalisatie, bedrijfshygiene, die betrekking hebben op de opkweek van jonge planten

Werkwijze: De cursus wordt gegeven aan de hand van presentaties, die toegesneden zijn op de praktijk van de plantenkwekerij. Ter voorbereiding van elke bijeenkomst krijgen cursisten een praktijkopdracht toegestuurd die betrekking heeft op het thema.

Niveau: Er wordt les gegeven op MBO+ niveau.

Programma: Het programma bestaat uit:


Docenten: Medewerkers van WUR (Wageningen Plant Research en Wageningen Universiteit, Naktuinbouw en van bedrijven in de sector. Coordinatie door Breedwise BV.

Plaats: Op diverse locaties in het land

Tijdstip en duur: 3 september 2020 van 13.00 - 19.30, 29 september 2020, 29 oktober 2020, 2 februari 2021, 4 maart 2021, 30 maart 2021 van 14.00 - 19.30 uur.


Aantal deelnemers: Minimaal 12 en maximaal 16 deelnemers

Prijs: € 1950, excl. BTW (inclusief maaltijden en lesmateriaal)

Aanmelden: aanmelden voor 1 juli via deze website