aanmelden

Vakopleiding plantenveredeling

Veredelen is een vak en om dit goed uit te oefenen, is een vakopleiding nodig voor degenen die in het reguliere onderwijs dit vak niet of nauwelijks hebben geleerd. Professionalisering van de (assistent)selecteurs betekent dat zij meer verantwoordelijkheden kunnen dragen in het veredelingsprogramma.

De cursus zal opnieuw starten begin oktober 2021.

De cursus wordt dan gegeven door de HAS in Den Bosch.

Bestemd voor: Assistent- of beginnend veredelaars van veredelingsbedrijven.

Doel: Theoretische scholing in het vak plantenveredeling en ondersteunende vakken met als doel inzicht krijgen in de achtergrond en opbouw van een veredelingsprogramma. Aan het eind van deze opleiding zullen de cursisten beter in staat zijn om (mee) te denken over de opzet en uitvoering van een veredelingsprogramma.

Programma: Het programma omvat de volgende vakken: plantenveredeling, plantenfysiologie en plantenziekte kunde, waarbij aan plantenveredeling twee keer zoveel tijd wordt besteed als aan de andere twee vakken. De theorie wordt zoveel mogelijk vanuit de praktijk benaderd.

De lesstof is afgestemd op de praktische betekenis voor de veredeling. In beide cursusjaren worden enkele excursies georganiseerd naar agrarische onderzoekinstellingen, keuringsdiensten en bedrijven.

De cursus bestaat uit 2 x 23 lesdagen verdeeld over 2 winters (eind september 2021 -eind maart 2023

Plaats: Has Hogeschool, Onderwijsboulevard 221, Den Bosch

Meer informatie en Aanmelden:Via de website van de HAS